Mi ez a blog?

A mai világban szinte mindenki a legjobb hitelre pályázik ,de vajon hogyan érhetné el, hogy meg is kapja??

Szeretnél hozzá jutni?

Olvass tovább, vagy

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

ingatlanhiteles@gmail.com

honlapunk

+36 20/ 967 4738

Kis segítség

Üzletembe Képző Akadémia

Ingatlan businessre...

ingatlan business

PageRank

Add a Startlaphoz

Fizetett hirdetések:-)

Lízing előnyök kontra hátrányok

2008.02.05. 12:02 Hitelesen


Az ingatlan lízing előnyei:

  • nagyon kedvező havi lízingdíjak
  • gyors lízingbírálat (maximum 4 hét)
  • lakás akár önerő nélkül
  • nincs kezelési költség
  • 15.000.000 Ft-ig illetékmentes
  • pótfedezet bevonható (ha csak minimálbért tud igazolni)
  • előtörlesztési lehetőség
  • Amennyiben javítja a fizetőképességét, lehetőség van társlízingbevevő bevonására

További előnyei az ingatlan lízingnek:

Ingatlan lízing esetén az ÁFÁt nem fizeti ki lakásvásárláskor, hanem kamatmentesen, a havi lízingdíjjal törleszti az államnak (nyílt végű lízing). A havi ÁFA törlesztés 3.019 Ft, ami egyfajta kamatmentes ÁFA finanszírozás.
Példa: egy 15 millió Ft-os új lakás esetén az ÁFA 2,5 millió Ft. Ha ezt is hitelből fizeti, akkor 25 év alatt majdnem a dupláját, 4,9 millió Ft-ot fizet, csak az ÁFA után.

Hogyha új építésű ingatlant vásárol, a jövedelem alapú ügyfél minősítés alapján az ingatlan piaci értékének 100%-a finanszírozható.
Sokkal kedvezőbb a hitelhez képest, mert alacsonyabb jövedelemre is magasabb értékű lakást tud vásárolni. Például egy 10 millió Ft-os ingatlan lízing esetén elég 110.000 Ft nettó jövedelmet igazolni.
Minimálbér esetén maximum 50 millió Ft-os ingatlan vásárolható, magas jövedelem esetén nincs ilyen korlátozás.

3 év után adhatja el a lízingbe vett ingatlant, ami azt jelenti, hogy Ön vevőkijelölési joggal rendelkezik. A lízing a hitelhez hasonlóan előtörleszthető, ha egy összegben kifizetné a fennálló tőketartozást, akkor van lehetőség végtörlesztésre, vagyis az Ön tulajdonába kerül az ingatlan.

Új ingatlan lízingelése esetén nem kell illetéket fizetni 15 millió Ft-ig, e felett is csak a 15 milliót meghaladó részre.
Alacsonyabb közjegyzői díjat kell fizetni más hitelekhez képest

Ha csak később fog születni gyermeke, akkor se veszíti el a szocpol lehetőségét.
Csak pozitív bírálat esetén kell foglalót fizetnie
Nem kötelező életbiztosítást kötni
Ha szeretné nagyobbra (szebbre, jobbra) cserélni ingatlanát, akkor nem kell sürgősen, esetleg nyomott áron eladni a régit, tud újat lízingelni önerő befizetése nélkül.

Vállkozásoknál előnyök:

A mikro- és kisvállalkozások a lízingbe vett ingatlan után különböző költségeket számolhatnak el. A lízingszerződés megkötésekor egyszeri díjak lépnek fel: az értékbecslés díja, a közjegyzői díj, a folyósítási díj, a szerződéskötési díj, az illeték, illetve a helyszíni szemle díja. A lízingszerződés futamideje során pedig havi, rendszeresen elszámolható költségek jelentkeznek: a kamat és a kezelési költségek, valamint a lízingtárgy amortizációja, azaz értékcsökkenési leírása. E költségek elszámolása csökkenti a cégek adóalapját, míg magánszemélyeknél ez nem realizálható.

Hátrányok:

A lizingelt lakás nincs a nevünkön.

Magasabb illetékfizetési teher a hitelhez képest. Az induló költségek jellemzően magasabbak. Állami támogatás nem vehető igénybe. A konstrukció jellemzően drágább, mint a hitel. Kockázatok a lízingbevevőnél maradnak. A Lízingbevevő nem tulajdonos, csak tulajdonosi jogokat gyakorol.

A pénzügyi lízing "hátrányai":
A vételár áfa fizetési kötelezettsége a futamidő elején jelentkezik.
A lízingdíjból csak a kamatrész számolható el költségként, a tőkerész az amortizációs költségeket terheli.

A tartós bérlet - operatív lizing hátrányai:
A bérleti díjakat áfa fizetési kötelezettség terheli. A futamidő végén a tulajdonjog nem száll át autómatikusan a lizingbe vevőre.

Mit válasszak?

Érdemesebb zárt végű pénzügyi lízinget, ha:
A lízingbe vevő általában ÁFA befizetésre kötelezett. Jelentős működőtőke igény merült fel a lízingbe vevőnél.

A nyílt végű pénzügyi lízing a kedvezőbb, ha:
A lízingbe vevő nem rendelkezik az ÁFA megfizetéséhez szükséges szabad forrásokkal, vagy csak szívesebben osztaná el befizetési kötelezettségét a futamidőre.
A lízingbe vevő még nem biztos abban, hogy a lizing kitart a futamidő  végéig. A lízingbe vevő egyáltalán nem, vagy csak negyedévente tud ÁFA-t visszaigényelni.

Persze lehetnek ettől eltérő esetek... A mai világban szinte hetente jönnek ki a jobbnál jobb konstrukciók, leváltva a régi elavult dolgokat.



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanhitelek.blog.hu/api/trackback/id/tr80311331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása